Τεγεατικός Σύνδεσμος

Κοινωφελές Σωματείον - Έτος Ιδρύσεως 1883

Αρχική Κύριες Δραστηριότητες Βραβεύσεις Μαθητών & Φοιτητών

Στην καρδιά του πάρκου της Παλαιάς Επισκοπής, σε έναν ειδυλλιακό χώρο που σκεπάζεται από αιωνόβια πλατάνια και συνορεύει με τα σπουδαιότερα μνημεία της τεγεατικής αρχαιότητας, ο Τεγεατικός Σύνδεσμος διοργανώνει κάθε χρόνο, παράλληλα με τη φημισμένη εμποροπανήγυρη, την Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας, την αρχαιότερη τοπική έκθεση της χώρας.
Η Έκθεση, διαρκεί επτά (7) ημέρες από 14 έως 21 Αυγούστου, είναι κάτω από την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνδυάζεται με την 132η πατροπαράδοτη Εμποροπανήγυρη και τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, στον υψίστου κάλλους χώρο της Παλαιάς Επισκοπής και γύρω από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου .
Η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας έχει καταξιωθεί ως θεσμός και έχει συντελέσει στη βελτίωση της παραγωγής και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας. Οι επισκέπτες στους χώρους του Τεγεατικού Συνδέσμου τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, ξεπερνούν τις 60.000.
Η Έκθεση καλύπτει τις παρακάτω ενότητες:

 

  • Πολιτισμός: Πολιτιστικοί Σύλλογοι, μη Κερδοσκοπικά Σωματεία, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πνευματικά Ιδρύματα.
  • Προϊόντα Πρωτογενούς Παραγωγής: Βιολογική και Συμβατική Γεωργία, Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία καθώς και τυποποιημένα Γεωργικά Προϊόντα και Τεχνολογία γύρω από τη Γεωργία (γεωργικά μηχανήματα, εργαλεία κ.α).
  • Εμπορικές Επιχειρήσεις, Βιομηχανικά, Βιοτεχνικά και Χειροτεχνικά Προϊόντα.
  • Νέες Τεχνολογικές & Προϊόντα.

 

Η Έκθεση, διατηρώντας τον παραδοσιακά γεωργικό προσανατολισμό της, εμπλουτίστηκε με θεματικές ενότητες που την καθιστούν επωφελή για τον κάτοικο της Τεγέας και ελκυστική για τον επισκέπτη. Για παράδειγμα, στο χώρο αυτό εκτίθενται πλέον, εκτός από τα παραδοσιακά προϊόντα της τεγεατικής γης, νέα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζονται και προτείνονται στους αγρότες της Τεγέας σύγχρονοι, εναλλακτικοί τρόποι ενασχόλησης με τη γεωργία.

 

 

·        Πολιτισμός: Πολιτιστικοί Σύλλογοι, μη Κερδοσκοπικά Σωματεία, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πνευματικά Ιδρύματα.

·        Προϊόντα Πρωτογενούς Παραγωγής: Βιολογική και Συμβατική Γεωργία, Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία καθώς και τυποποιημένα Γεωργικά  Προϊόντα και Τεχνολογία γύρω από τη Γεωργία (γεωργικά μηχανήματα, εργαλεία κ.α).

·        Εμπορικές Επιχειρήσεις, Βιομηχανικά, Βιοτεχνικά και Χειροτεχνικά Προϊόντα.

·        Νέες Τεχνολογικές & Προϊόντα.

Εκδηλώσεις